Klaruši izložili nošnje iz svojeg fundusa

Povodom ovogodišnjih Dana grada Ivanca, Ivanečki klub kolekcionara, organizirao je izložbu “Narodne nošnje našeg zavičaja i ostalih dijelova Hrvatske”. Izložba je otvorena u Gradskoj knjižnici “Gustav Krklec” u Ivancu, i traje od 12. – 30 06.2017. godine.
Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, u spomenutoj izložbi sudjeluju sa maruševečkom nošnjom te sa nošnjama iz vlastitog fundusa. Tako su osim maruševečke nošnje izložili i međimursku, baranjsku, bunjevačku te nošnju iz sela Ražanac (okolica Zadra).
U kratkom programu koji je održan prilikom svečanosti otvorenja izložbe naši su članovi s ponosom predstavili svoje eksponate.
Uz nošnje iz fundusa KUD-a, svoje nošnje su predstavili i KUD “Vidovec” te članovi Ivanečkog kluba kolekcionara. Predstavljene su i svečana nošnja ivanečkog kraja, kao i “domska” nošnja, te nošnje lepoglavskog, višnjičkog i vidovečkog kraja.
Izložbu je otvorio načelnik Općine Maruševec. g. Damir Šprem koji je sa svojim “Klarušima” zajednički sudjelovao u predstavljanju maruševečke folklorne i kulturne baštine.
klarus novo  klarus novo1klarus novo2

Program i fotogalerija