Učenici osnovne škole posjetili vatrogasce u povodu blagdana svetog Florijana

OBJAVLJENO 4.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U povodu 4. svibnja, blagdana svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca i Mjeseca zaštite od požara učenici nižih razreda Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec posjetili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Maruševec.

Ugodan i susretljiv doček članova DVD-a Maruševec Mirjane Martinčević, Filipa Vrbanca, Domagoja Budena i Kristine Strbad razveselio je i zainteresirao učenike.

Kroz kratko predavanje i prezentacije o DVD-u Maruševec, vatrogasci su učenike proveli vatrogasnim domom gdje su učenici vidjeli i pregledali opremu te dobili savjete na koji način se sami mogu zaštiti, što moraju učiniti u slučaju požara i od koga zatražiti pomoć.

Pažnju djece privukla su vatrogasna vozila koja su opremljena potrebnom opremom za suzbijanje požara, a domaćini su im pokazali na koji se način vatrogasac u kratkom vremenu obuče i kako gasi požar.

Uz razgledavanje vatrogasna vozila, učenici su odradili i vatrogasnu vježbu nakon koje su ih članovi DVD-a Maruševec pozvali da se priključe natjecateljskim ekipama koje diljem županije na vatrogasnim natjecanjima ostvaruju zapažene rezultate.

Učenike i njihove razrednice posjetio je i pozdravio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.