APPRRR objavila natječaj za potpore malim poljoprivrednicima

OBJAVLJENO 5.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
APPRRR objavila natječaj za potpore malim poljoprivrednicima

Od kraja ovog mjeseca možete postaviti i pitanja u vezi Natječaja, a sve uvjete za prijavu saznajte u nastavku.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prvi Natječaj za provedbu intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027..

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe (izuzev zadruga) upisane u Upisnik poljoprivrednika. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 15 milijuna eura od čega:

  • 13.500.000 eura za intervenciju 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima,
  • 1.500.000 eura za intervenciju 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima - ekološki proizvođači/prerađivači.

U natječaju se ističe kako u slučaju podizanja novih/restrukturiranja postojećih višegodišnjih nasada korisnik je obavezan izraditi tehnološki elaborat, u skladu s Uputom za ispunjavanje i Tehnološkim smjernicama za vinovu lozu i voćnjake. Također, obvezan je do 31. svibnja dostaviti potpisani Zahtjev na odobrenje tehnološkog elaborata sa svom propisanom dokumentacijom.

"Najniža visina po projektu/korisniku iznosi 5.000 eura, a najviša visina je 30.000 eura. Intenzitet javne potpore je 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova".

Rok za podnošenje zahtjeva je od 1. srpnja od 12 sati do 31. srpnja ove godine do 12 sati, a više informacija možete saznati ovdje.

Pitanja u vezi ovog Natječaja potencijalni korisnici mogu postaviti isključivo putem e-mail adrese na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. od 29. travnja do 31. svibnja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.