Mario Klapša

Mario Klapša

Načelnik zastupa Općinu Maruševec i nositelj je izvršne vlasti Općine Maruševec. Mandat načelnika traje četiri godine.

Mario Klapša rođen je u Varaždinu, 30. ožujka 1985. godine. U rodnoj općini proveo je djetinjstvo i završio osnovnoškolsko obrazovanje. U nastavku školovanja opredjeljuje se Srednju ekonomsku školu u Ivancu.

Vođen željom i zanimanjem za primjenom informacijske tehnologije u poslovanju upisuje Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Prvi poslovi bili su vezani za odnose s javnošću te rad i kontakt s ljudima. Nakon Radija Varaždin, u Agenciji za razvoj Varaždinske županije preuzima poslove provedbe i pripreme projekata financiranih iz europskih i domaćih fondova te koordinatora Ureda za privlačenje investicija.

Doprinos poboljšanju uvjeta života građana Općine Maruševec, osim radom u Agenciji, ostvario je i političkim djelovanjem. Od lipnja 2017. godine obnaša funkciju zamjenika načelnika Općine Maruševec, a ubrzo preuzima i vođenje Općinske organizacije SDP-a Maruševec.

Na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, Mario Klapša kao kandidat SDP-a, po prvi put je izabran za načelnika Općine Maruševec. Na županijskoj razini, izabran za je vijećnika Županijske skupštine Varaždinske županije, a kasnije iste godine preuzima mjesto potpredsjednika Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije.

Neoženjen je. Živi u obiteljskoj kući u Cerju Nebojse te u slobodno vrijeme voli šetnje psom, putovanja te vožnje biciklom i motociklom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.