Zaželi - Aktivne u zajednici

15.2.2021. 

NAZIV PROJEKTA:
ZAŽELI – Aktivne u zajednici

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

PROVODITELJ PROJEKTA:
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec

PARTNERI NA PROJEKTU:
Centar za socijalnu skrb Ivanec
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin
Grad Ivanec
Općina Maruševec

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTAT PROJEKTA:

OPĆI CILJ POZIVA:
Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke.

SPECIFIČNI CILJ POZIVA:
Osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

CILJ PROJEKTA:
Osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena u ruralnim i brdsko-planinskim područjima Varaždinske županije u svrhu jačanja njihove socijalne uključenosti i konkurentnosti na tržištu rada. Povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim i brdsko-planinskim područjima Varaždinske županije.

SAŽETAK:
Projektne aktivnosti doprinose povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju konkurentnosti na tržištu rada za 7 pripadnica ciljne skupine nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, s naglaskom na teže zapošljive žene u ruralnim i brdsko-planinskim područjima Varaždinske županije, kroz njihovo dodatno obrazovanje i zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Žene će pružati podršku za 42 krajnja korisnika (starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja Grada Ivanca i Općine Maruševec, u cilju sprječavanja njihove socijalne isključenosti i institucionalnog smještaja.

CILJANA SKUPINA POZIVA:
Nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici (primjerice, žene od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice). 

PREDVIĐENI BROJ ZAPOSLENIH ŽENA PRIPADNICA CILJNIH SKUPINA I KRAJNJIH KORISNIKA PO GRADOVIMA I OPĆINAMA:
Područje Grada Ivanca: 5 gerontodomaćica i 30 krajnjih korisnika
Područje Općine Maruševec: 2 gerontodomaćice i 12 krajnjih korisnika

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKA I IZNOS KOJI SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA (U HRK):
Ukupna vrijednost projekta iznosi 644.235,00 kuna.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 u 100% iznosu.

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
Razdoblje provedbe projekta: 5.1.2021. – 5.3.2022.

PREDVIĐENO VRIJEME ZA ZAPOŠLJAVANJE PRIPADNICA CILJANE I RANJIVIH SKUPINA:
Od 15.2.2021. do 31.1.2022. godine.

logo eu 1

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.