Koncertni sastav KUD-a „Klaruš“ Maruševec predstavljat će Varaždinsku županiju na Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

OBJAVLJENO 20.10.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Nakon prošlogodišnje smotre tamburaških orkestara i sastava koja je održana u on-line okruženju, ovogodišnja 14. Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara Varaždinske županije, ipak je održana u nešto drugačijem ozračju.

Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara održana je u dva dijela. U prvom dijelu Općina Maruševec i KUD „Klaruš“ Maruševec bili su domaćini 14. Županijske smotre koja je 3. listopada ove godine okupila Tamburaški sastav Varaždinskog tamburaškog orkestra, Folklorni sastav KUD-a „Ljuba voda“ Ljubešćica te Koncertni sastav KUD-a „Klaruš“ Maruševec.

Drugi dio Županijske smotre odvijao se u Varaždinu u prostorijama Centra tradicijske kulture i u prostorijama Varaždinskog folklornog ansambla, 12. listopada ove godine. Tom su se prigodom predstavili Folklorni orkestar i Folklorni sastav Centra tradicijske kulture Varaždin te Varaždinski tamburaški orkestar.

Županijsku smotru pratio je mr.art. Veljko Valentin Škorvaga, selektor Hrvatskog sabora kulture, prema čijoj će odluci na Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, koja će se održati 13. i 14. studenog ove godine u Dugom Selu, Varaždinsku županiju predstavljati:

1.       Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla – kategorija folklorni sastavi

2.       Tamburaški sastav KUD-a „Klaruš“ Maruševec – kategorija koncertni sastavi

3.       Folklorni orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin – kategorija folklornih orkestara

4.       Varaždinski tamburaški orkestar – kategorija koncertnih orkestara

Članovi Koncertnog sastava KUD-a “Klaruš“ Maruševec izveli su skladbu Gde si sad, moj prijatel, te Narodni ples br.1 (Hercegovački). Odličnim izvedbama i ove godine su osigurali sudjelovanje na Državnoj smotri, što je pokazatelj kontinuiranog i kvalitetnog rada maruševečkih tamburaša., čiji je voditelj Franjo Plantak.

Na ovogodišnjim Državnim smotrama koje organizira Hrvatski sabor kulture, Varaždinsku županiju, Klaruši će predstavljat u dvije kategorije, folklornoj i tamburaškoj. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.