Održana Osnivačka Skupština Turističke zajednice područja Sjever Zagorja

OBJAVLJENO 19.2.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U Kulturnom centru u Cestici održana je Osnivačka skupština Turističke zajednice područja Sjever Zagorja koja obuhvaća područje šest općina - Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica. Turistička zajednica biti će podrška koju trebaju privatni iznajmljivači i ugostitelji kod promoviranja navedenog područja i ljepote ovoga kraja gostima širom Hrvatske i Europe.

Članove i goste pozdravio je predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini koji je otvorio i vodio Osnivačku Skupštinu TZP Sjever Zagorja. Nakon ishodovane Suglasnosti na Statut TZP Sjever Zagorja od strane Ministarstva turizma i sporta isti je usvojen na Osnivačkoj  Skupštini, potvrđeni su mandati članova Skupštine i predsjednika TZP Sjever Zagorja te je izabrano Turističko vijeće kao i predstavnik u Skupštini Turističke zajednice Varaždinske županije.

Prema Statutu TZP Sjever Zagorja Skupštinu čine Predsjednik Zajednice i ukupno 16 članova predstavnika s područja općina grupiranih u tri skupine djelatnosti; ugostiteljski objekti za smještaj, ostali ugostiteljski objekti i ostali članovi.

Prvu skupinu, odnosno Ugostiteljske objekte za smještaj čini ukupno devet članova, a to su Miran Mihin, Jasminka Novosel, Vlatko Gregur, Izidor Gladović, Valentina Dukarić, Dejan Stanjević, Zoran Košir, Emil Jurič i Zoran Kuserbanj. Drugu skupinu (Ostali ugostiteljski objekti) čine ukupno četiri člana, i to Darko Kos, Tatjana Martinčević, Miljenko Drvar i Katarina Šipek. Treću skupinu (Ostali članovi) čine tri člana; Mladen Dobrotić, Boris Hrgarek i Snježana Biškup.

U Turističko vijeće je izabrano ukupno osam članova, a to su Sanja Mihin, Jasminka Novosel, Branko Jakopec, Valentina Gladović-Nedić, Tatjana Martinčević, Dražen Habek, Danijel Patrčević i Emil Jurič. Kao predstavnik u Skupštini Turističke zajednice Varaždinske županije ispred TPZ-a Sjever Zagorja izabran je Danijel Patrčević.

Sukladno Statutu, Predsjednik Turističke zajednice područja Sjever Zagorja je ujedno i Predsjednik Skupštine i Predsjednik Turističkog vijeća, a prema dogovoru odabran je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica koji će funkciju obavljati godinu dana nakon čega će funkciju na godinu dana preuzeti sljedeći općinski načelnik po abecednom redu naziva Općine i tako naizmjence. -Ovim udruživanjem ćemo dobiti odličan i raznolik sadržaj čime će gosti moći u našem kraju ostati i sedam dana, pa i više. Vjerujem da će brojni gosti doći na ovo naše područje, ali i da će turistička zajednica osigurati kvalitetnu podršku privatnom sektoru da promoviramo njihovu ponudu – istaknuo je tom prilikom predsjednik Mirko Korotaj.

-Ovo područje je kompatibilno po kulturnim, geografskim, gastronomskim, poljoprivrednim, ali i turističkim kapacitetima i ima izniman turistički potencijal. Potvrdile su to i kuće u odmor koje su počele nicati posljednjih godina, tako da se to i već sad potvrdilo. I dosad se značajno ulagalo u turizam, ali tu sad se to mora i povećati i dodatno komercijalizirati, tu su brojni dvorci, kurije, klijeti, vinogradi, brojne prirodne ljepote – rekao je direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Uz ostale, Osnivačkoj Skupštini nazočili su načelnici općina Donja Voća, Maruševec, Petrijanec i Vinica, kao i saborski zastupnik Predrag Štromar te glavni savjetnik Hrvatske turističke zajednice Davorin Purgarić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.