Kerekesh Teatar prošlog vikenda do suza nasmijao Maruševčane

OBJAVLJENO 7.3.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Radnja predstave smještena je u međimurskom selu, u kojem je nedavno otvoreno pogrebno poduzeće i mrtvačnica „Pokopaj me nježno“.

U organizaciji Općine Maruševec i Kerekesh Teatra, prošle je nedjelje u prepunoj školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec odigrana kazališna predstava “Pokopaj me nježno”, u sklopu 13. Tjedna smijeha.

Brojne Maruševčane su u satiričnoj komediji do suza nasmijali poznati hrvatski glumci Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko. Radnja predstave smještena je u jednom međimurskom selu, a bavi se deficitarnim zanimanjem – grobarima. Direktor Puh otvorio je vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno” i raspisao natječaj za zapošljavanje na koji se javljaju zanimljivi i neobični likovi.

Bosanac rovokop Meho Puzić, Albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić, kandidati su koji su se javili na natječaj te su zajedno s asistentom direktora, Perom Mišakom bili spremni izvršiti kreativnu ideju direktora Puha, te pritom poprimiti elemente satire i humora, kao što se često događa i u stvarnom životu.

Predstava “Pokopaj me nježno” odigrana je jedino u Maruševcu u sklopu ovogodišnjeg 13. Tjedna smijeha, najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj za čije je partnerstvo i pomoć u realizaciji načelnik Općine Maruševec Mario Klapša primio Zahvalnicu od umjetničkog voditelja Kerekesh Teatra - Jana Kerekeša.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.