Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

OBJAVLJENO 22.4.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Povodom Dana Općine Maruševec svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u petak, 22. travnja, uoči subotnjeg blagdana svetog Jurja.

Načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem tim su povodom ugostili potpredsjednicu Sabora Sabinu Glasovac, izaslanicu predsjednika Milanovića Melitu Mulić, predsjednika Skupštine Varaždinske županije Josipa Križanića, saborsku zastupnicu Barbaru Antolić Vuporu, načelnike susjednih općina te brojne druge goste.

Predsjednik Vijeća Šprem rekao je da je ovo tijelo u trenutnom sazivu održalo 10 sjednica, raspravili su 78 točaka te ih je 80 posto doneseno jednoglasno. Smatra da su donesene mnoge važne odluke za napredak Općine te da su pred njima važni projekti u budućnosti.

U svom govoru načelnik Klapša naglasak je stavio na zajedništvo svih mještana maruševačkog kraja, u proteklom izazovnom razdoblju, ali i u narednom razdoblju, koje će zbog aktualne ratne i gospodarske situacije u Europi biti izazovno. Klapša je posebno pozdravio dugogodišnjeg bivšeg načelnika Ivana Šagija.

Načelnik Klapša je govorio o mjerama koje Općina Maruševec provodi da bi zadržala mlade obitelji, poticanju malog i srednjeg poduzetništva te poljoprivrede.

–U proteklih godinu dana uređena je odvodnja oborinskih voda i nogostup u nerazvrstanoj cesti u Čalincu vrijednosti veće od milijun kuna. Također, isti su radovi obavljeni u naseljima Greda, Čalinec i Selnik u vrijednosti 850.000 kuna. Započeli su radovi na još jednoj prometnici u Čalincu. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije krajem prošle godine uređena je prometnica u Koškovcu i sanirano klizište u Cerju Nebojse, u ukupnoj vrijednosti oko 600.000 kuna. Uvjeren sam da će ŽUC i Varaždinska županija u budućnosti podržavati naše projekte. Energetski smo obnovili društvene domove u naseljima Cerje Nebojse, Druškovcu i Maruševcu te sportski objekt u Donjem Ladanju u vrijednosti 600.000 kuna – samo su neki od projekata o kojima je govorio načelnik najavivši nova ulaganja u obnovljive izvore energije te postavljanje učinkovitije javne rasvjete u više naselja.

Na području Općine Maruševec započela je i gradnja reciklažnog dvorišta, vrijednog gotovo 4 milijuna kuna te je time to najvredniji općinski projekt u povijesti. U fokusu Općine i narednom će razdoblju biti i turizam. Načelnik Klapša rekao je da se toplo nada da će se ove godine krenuti s postupkom javne nabave za izgradnju sportske dvorane u sklopu Područne škole u Druškovcu, u partnerstvu s Varaždinskom županijom. Očekuje se i građevinska dozvola za proširenje mjesnog groblja u Maruševcu.

– Pred nama je novo vrijeme, puno izazova, ali i prilika. Uvjeren sam da zajedničkim radom, ali i srcem koje kuca za našu Općinu možemo ostvariti sve projekte – završio je Klapša.

U svojim su govorima uvaženi gosti pohvalili sva ulaganja u Općinu Maruševec, a svečana sjednica završila je dodjelom općinskih nagrada.

Plaketu Općine Maruševec primili su Anica Šimunec, Zvonko Premužić, Udruga žena Jurketinec, UDVDR – ogranak Maruševec, Udruga “Prijatelji Maruševca” i NK Rudar 47. Nagrada Općine Maruševec ove je godine otišla u ruke Ines Leskovar i Karla Gradičeka.

Zdravko Kukec, vatrogasac odlikovani na svim razinama, primio je Nagradu Općine Maruševec za životno djelo.

Izvor: Regionalni tjednik

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.