Učenici Područne škole Greda-Jurketinec uredili školski vrt!

OBJAVLJENO 21.5.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Područna škola Greda-Jurketinec, koja radi u sklopu OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, mala je škola između naselja Greda i Jurketinec, na području Općine Maruševec. Broji 40 učenika i svi su oni, svi do jednog, prošlog tjedna bili jako zaposleni – sa svojim su učiteljicama uređivali školski vrt!

Sve je krenulo početkom ove godine kad je uz našu malu školu postavljena drvena nadstrešnica i ispod nje drveni stolovi s klupama. Naši su đaci tako dobili učionicu na otvorenom.

Time se krenulo i u realizaciju plana uređenja okoliša oko škole i izgradnje školskog vrta.

Uz sam rub travnjaka uz zgradu škole posađene su sadnice ukrasnog grmlja koje čine prirodnu ogradu. Na travnjaku je posađeno i razno ukrasno grmlje i drveće. Uz učionicu na otvorenom  postavljene su četiri visoke gredice te je u njih posađeno ljekovito i začinsko bilje i povrće. Postavljene su drvene žardinjere i panjevi u koje su učenici posadili ukrasno bilje, sukulente i sezonsko cvijeće. Na drveće su postavljene kućice za ptice, a izrađen je i postavljen komposter i hotel za korisne kukce.

Zahtjevnije poslove odradili su domari naše škole i tvrtka Magnolija d.o.o. iz Jurketinca i na tome im od srca zahvaljujemo.

Veliko hvala i gospodinu Nedjeljku Vrbancu na izradi i donaciji drvenih žardinjera i panjeva. Također, zahvaljujemo i Srednjoj školi „Arboretum Opeka“, gospodinu Marku Pehardi i Robertu Sambolcu te roditeljima naših učenika na donaciji sadnica cvijeća, povrća, ukrasnog i ljekovitog bilja, ukrasnih grmova i drveća. Bez njihove pomoći naša se mala oaza ne bi tako brzo zazelenila.

Uz takvu potporu dobrih ljudi, vrijednim rukama naših učenika i učiteljica, teti kuharici i teti spremačici nije bilo teško zasukati rukave i krenuti u akciju!

Iako je postavljena tek nedavno, učenici i učitelji već provode svoje aktivnosti u prostoru učionice na otvorenom te ovisno o vremenskim prilikama, zatvoreni prostor zamjenjuju  svježim zrakom i boravkom u prirodi. Izgradnjom učionice na otvorenom i realizacijom planiranih radnji učenici naše škole dobili su  neizmjerno mnogo mogućnosti za učenje istraživanjem – promatranjem, pronalaženjem, otkrivanjem.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.