U Maruševcu održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

OBJAVLJENO 2.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U prostorijama Općine Maruševec danas je provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec i Općine Maruševec.

Volju i želju za pomaganjem drugima, građani su u Maruševcu pokazali od jutarnjih sati. Akciji je pristupio 51 darivatelj, prikupljene su 43 doze dragocjene tekućine, dok je osam darivatelja odbijeno.

Po prvi puta krv je darivao Romario Maloić-Surko iz Cerja Nebojse, kojem organizatori čestitaju i žele dobrodošlicu u veliku obitelj darivatelja, koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

U akciju su se ponovo uključili načelnik Mario Klapša i djelatnici Općine Maruševec. -Zadovoljni smo odazivom građana, imajući u vidu da je akcija organizirana u jutarnjim satima i u jeku godišnjih odmora kada određeni broj građana izbiva i nije u mogućnosti prisustvovati akciji što zbog privatnih, što zbog poslovnih obaveza. Veseli nas što se svakoj akciji odazivaju postojeći ali i novi darivatelji što iznova pokazuje veliko srce naše općine i naše zajednice, rekao je tom prilikom načelnik Mario Klapša i uputio zahvalu djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na profesionalnosti i ekspeditivnosti.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv i pozivaju građane sa šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.