Održano otvoreno brzopotezno prvenstvo Općine Maruševec u šahu

OBJAVLJENO 15.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U Područnoj školi Druškovec u povodu obilježavanja blagdana Velike Gospe i svetog Roka, održano je 2. izdanje otvorenog brzopoteznog prvenstva Općine Maruševec u šahu.

Općinsko prvenstvo u šahu održano je u organizaciji Športskog šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje, a okupilo je nekoliko desetaka sudionika svih generacija koji su se natjecali u tri kategorije; A turnir – otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo, B turnir – otvoreno pojedinačno kadetsko prvenstvo te turnir šahovskih nada.

Natjecatelje iz Varaždinske i susjednih županija uoči početka turnira pozdravio je prof. Mihael Vurušić ispred organizatora ŠŠK Metalac Donje Ladanje, koji su kroz suradnju s lokalnim OPG-ovima i župnikom Župe svetog Jurja Maruševec, Krunoslavom Milovcem osigurali nagrade za sudionike natjecanja.

Općinsko prvenstvo u šahu otvorio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, pohvalivši pritom trud i zalaganje članova Športskog šahovskog kluba Metalac na uvježbavanju šaha kao sportske discipline koja pozitivno utječe na razvoj djece, kao i na organizaciji ovog prvenstva. Načelnik Klapša zaželio je svim natjecateljima puno atraktivnih poteza te uspjeha u čuvanju kralja i kraljice, najvrijednije figure u šahu.

Pobjednik seniorskog turnira je David Horvat iz Šahovskog kluba Stridon iz Štrigove, ispred Gorana Šegovića iz Šahovskog kluba Sloboda iz Mihovljana i Zorana Premužića iz Šahovskog društva Varaždin. Najbolji rezultat u kategoriji kadeta postigao je Teo Drožđek iz Šahovskog društva Varaždin, ispred Petra Rušeca iz ŠŠK Metalac iz Donjeg Ladanja i Jakova Friščića iz Šahovskog kluba Ivanec. Najboljom kadetkinjom na prvenstvu ponovo je proglašena Laura Friščić iz Šahovskog kluba Ivanec, a kao pobjednik turnira šahovskih nada proglašen je Jakov Kihas iz Šahovskog kluba Lepoglava.

Na turniru je nastupila i članica ŠŠK Metalac iz Donjeg Ladanja Tea Martinčević ostvarivši najbolji rezultat u kategoriji Ž12. Osvojivši prvo mjesto u šahu u kategoriji Ž11 Varaždinske županije, Tea Martinčević se ove godine plasirala na državno natjecanje u šahu koje se održalo početkom kolovoza u Splitu. S ukupno 4 pobjede i 3 poraza na nacionalnom prvenstvu, zauzela je 7. mjesto u državi, a da je riječ je o iznimnom uspjehu članice kluba ŠŠK Metalac iz Donjeg Ladanja govori činjenica da Tea Martinčević igra šah tek godinu dana.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.