Nabavljene radne bilježnice i školski pribor za osnovnoškolce

OBJAVLJENO 26.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Nabavljene radne bilježnice i školski pribor za osnovnoškolce

Prema najavama Ministarstva znanosti i obrazovanja, nova školska godina u Republici Hrvatskoj započinje 5. rujna.

Općina Maruševec i matična Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec pripremaju se za početak nove školske godine kako učenicima u sve tri škole ne bi nečega nedostajalo.

U Osnovnu školu Gustav Krklec Maruševec i područne škole u Druškovcu i Gredi 5. rujna krenut će oko 450 učenica i učenika, čijim će roditeljima i ove godine Općina Maruševec pomoći da lakše prebrode početak nove školske godine svojih đaka.

Uz sufinanciranje autobusnog prijevoza, programa produženog boravka, toplog obroka za djecu slabijeg imovinskog stanja, škole plivanja, Općina Maruševec zadnjih nekoliko godina osnovnoškolcima financira nabavu radnih bilježnica, a od ove godine i mape za likovnu te kutije s priborom za tehničku kulturu.

-Znamo da kraj kolovoza svake godine donosi sa sobom i brige roditeljima koji moraju za novu školsku godinu opremiti školarce, a kad je u obitelji više djece koja pohađaju školu, ti se troškovi višestruko povećavaju. Uz sve ostale potrebe pomoći i naknade, veseli me što roditeljima učenika dodatno možemo olakšati ovu školsku godine kroz nabavku ostalog školskog pribora potrebnog za praćenje nastave, razvoja interesa, mašte i kreativnosti đaka, ističe Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec, koja potrebe u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju financira s preko 2 milijuna i 700 tisuća kuna godišnje.

Financiranje nabave radnih bilježnica za učenike koji polaze škole izvan područja Općine Maruševec izvršit će se na račun roditelja koji će podnijeti pojedinačni pisani zahtjev uz priloženi račun o kupnji radnih bilježnica i školskog pribora.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.