U škole na području Općine Maruševec krenulo 48 prvašića!

OBJAVLJENO 7.9.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Povodom početka nove školske godine, kao što to već nalaže sama tradicija, načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek obišli su maruševečke prvašiće i ostale osnovce u školama u Čalincu, Druškovcu i Gredi gdje su im, u znak dobrodošlice, stariji prijatelji iz škole pripremili prigodni program dobrodošlice.

Načelnik Klapša iskoristio je priliku da svim učenicama i učenicima zaželi sretan, ne samo prvi dan škole kad je uzbuđenje prvašića na najjače, već cijelu školsku godinu.

-Želim vam da se svi zajedno veselite, igrate i rastete, isto tako da zajedno učite, u čemu će vam sigurno, uz ravnatelja i sve djelatnike naših škola, najveća pomoć biti nastavnici Verica, Nevenka, Krunoslav i Danica. Također, očekujem da ćete vrlo skoro nastupiti na županijskim i državnim natjecanjima kao i vaši stariji prijatelji iz škole, čiji rezultati Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju čine ponosnima, poručio je prvašićima načelnik Klapša, a roditeljima zaželio što manje stresnih dana.

U tri škole na području Općine Maruševec nastava je organizirana u jednoj smjeni, a polazi je 450 učenika, za koje su osigurane besplatne radne bilježnice, mape za likovnu i kutije s priborom za tehničku kulturu koje je financirala Općina Maruševec, koja prati i pomaže svojim najmlađim sugrađanima od njihovog rođenja.

Uz radni pribor za školu, Općina Maruševec školarcima sufinancira autobusni prijevoz, program produženog boravka, topli obrok za djecu slabijeg imovinskog stanja, školu plivanja, za što se iz općinskog proračuna ove godine izdvaja gotovo 800 tisuća kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.