U devet mjeseci ove godine rođene 22 bebe na području Općine Maruševec

OBJAVLJENO 24.10.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Načelnik Mario Klapša ugostio je u općinskim prostorijama roditelje i bebe koje su rođene u zadnjih pet mjeseci ove godine s područja Općine Maruševec. U izrazito ugodnoj atmosferi i razgovoru, načelnik Klapša je sa suradnicama roditeljima čestitao na prinovama i upoznao ih s općinskim mjerama kojima se pomaže mladim obiteljima.

-Općini Maruševec na prvom su mjestu ljudi, svih generacija. Razvili smo čitav set demografskih mjera za mlade obitelji. Povećali smo naknade za novorođene bebe, subvencioniramo ekonomsku cijenu vrtića i male škole, sufinanciramo nabavku radnih bilježnica, a od ove školske godine i školski pribor te nagrađujemo učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Sufinanciramo autobusni prijevoz, školu plivanja, program produženog boravka u školi, studentima smo povećali stipendije, a uz sve to potičemo mlade obitelji na osamostaljenje i kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih na području naše prekrasne Općine, rekao je tom prilikom načelnik Klapša.

Općina Maruševec za potrebe novorođene djece od ove godine pomaže roditeljima u visini 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg drugog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 41.000,00 kuna pomoći.

Načelnik Klapša dodaje kako ni to nisu jedine mjere Općine Maruševec kojima pomaže svojim stanovnicima. -Od ove godine Općina Maruševec financira nabavku i zbrinjavanje vreća za iskorištene pelene za roditelje djece starosti do dvije godine, kao i za starije osobe s problemom inkontinencije, uz postojeću mjeru sufinanciranja odvoza smeća staračkim domaćinstvima. Osim što time vodimo brigu o najmlađim i malo starijim generacijama naših stanovnika, velik naglasak stavljamo na zaštitu okoliša, prirode i održivi razvitak uz snažan doprinos podizanju svijesti naših sugrađana o sprečavanju onečišćenja okoliša i prirode u svim oblicima društvenog i gospodarskog djelovanja, naglasio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.