Potpisani ugovori s novim studentima s područja Općine Maruševec

OBJAVLJENO 22.11.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Ugovore za dodjelu stipendija ovog je mjeseca potpisalo 19 novih studenta, pa uz postojeće Općina Maruševec trenutno stipendira njih 54-ero. Za novu akademsku godinu, Općina Maruševec je u Proračunu osigurala sredstva u visini 260 tisuća kuna kao pomoć studentima za vrijeme njihova obrazovanja.

Načelnik Mario Klapša je prilikom potpisivanja ugovora sa studentima izrazio zadovoljstvo što na ovaj način Općina Maruševec može pomoći i poticati studente na ulaganje svoje u obrazovanje, prije svega zbog sebe i svoje budućnosti, a zatim i zbog njihovih obitelji i lokalne zajednice. -Želim svim našim studentima puno snage, strpljenja i upornosti u ovoj fazi života i školovanja jer kroz sposobne i obrazovane ljude zajedno čuvamo budući razvoj naše općine, rekao je načelnik Klapša.

Općina Maruševec za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno izdvaja 400 kuna, dok za studente koji studiraju izvan tih županija 450 kuna.

Za područje školovanja, Općina Maruševec osigurava financijska sredstva u visini od preko 1,1 milijun kuna! Osim za stipendije, tim se sredstvima sufinanciraju program produženog boravka u osnovnoj školi, nabavljaju radne bilježnice i ostali školski pribor za osnovnoškolce, škola plivanja, prijevoz učenika, projekt dogradnje škola u Maruševcu i Druškovcu, kao i topli obrok djece slabijeg imovinskog stanja.

Općina Maruševec je dosada u suradnji s Varaždinskom županijom sufinancirala i postavljanje akustične izolacije školsko-sportske dvorane u Čalincu, nabavku i postavljanje školskih ormarića za učenike škola u Čalincu, Druškovcu i Gredi, asfaltiranje pristupnih cesta te uređenje školske kuhinje za učenike škole u Druškovcu, a ove godine i alu-žaluzine na školi u Čalincu, dok je u idućoj godini u planu zamjena dotrajale stolarije na istom objektu. Radi se o investicijama ukupne vrijednosti od gotovo milijun kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.