Mladi Maruševčani biciklima stigli u Vukovar, prevalili put dug 300 kilometara

OBJAVLJENO 4.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Mladi Maruševčani biciklima stigli u Vukovar, prevalili put dug 300 kilometara

Vozili su pod geslom 'Tisuće oluja samo je jedna slobode vrijedna'.

Vožnjom od Osijeka do Vukovara od oko pedesetak kilometara završilo je putovanje mladih rekreativnih sportaša iz Općine Maruševec koji su odlučili na originalan način obilježiti 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te biciklima prijeći put od Novaka do Vukovara.

Pod geslom “Tisuće oluja samo je jedna slobode vrijedna“ i majicama na kojima je prepoznatljivi toranj iz bivšeg rudnika u Brodarovcu i legendarni vukovarski toranj, na put od gotovo 300 kilometara na biciklima su krenuli Emil Martinčević, Mihael Martinčević, Anđelko Herceg Žutki i Marin Belcar, a u Osijeku su im se pridružili na motorima Jasmin, Marinko i Stjepan Martinčević.

Biciklisti su put prevalili u tri etape. Tako su prvi dan prešli 120 kilometara do Virovitice, a u srijedu slijedećih 125 do Osijeka gdje su razgledali grad i naravno posjetili spomenik sa slavnim crvenim “fićom” koji gazi tenk.

Danas je predviđeno u Vukovaru razgledavanje lokaliteta vezanih uz ratna zbivanja od Ovčare, Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Muzeja vučedolske kulture, kao i simbol vukovarskog otpora - Vodotoranj.

Povratak je predviđen u petak. Ovaj put su biciklisti organizirali i proveli u vlastitoj režiji uz pomoć Društva za sport i rekreaciju Maruševec, Klesarstva Martinčević, Servisa Martinčević i Autotransa Emilio.

040822 biciklisti vukovar marusevec 2

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.