Prvi ovogodišnji prijem za novorođene bebe i njihove roditelje

OBJAVLJENO 19.4.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu Općine

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša je sa suradnicima održao prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođenih beba u zadnja četiri mjeseca.

Uz čestitke, roditelji 11-ero malih stanovnika primili su i financijsku potporu Općine Maruševec koja iznosi 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete.

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, načelnik Klapša upoznao je roditelje sa mjerama koje Općina Maruševec nudi mladim obiteljima, kao i roditeljima školaraca. –Od prvog dana ove godine povećali smo naknade za novorođenu djecu, povećali smo subvencije ekonomske cijene vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor, povećali stipendije studentima, sufinanciramo autobusni prijevoz učenika, školu plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine, istaknuo je načelnik Klapša.

Od prošle godine, Općina Maruševec bogatija je za 35 mala stanovnika. U četiri mjeseca od zadnjeg primanja rodilo se njih 11-ero, čijim roditeljima je Općina Maruševec pomogla s 3.561,78 eura.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.