Održana Zelena čistka!

OBJAVLJENO 27.4.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec održana je eko-akcija Zelena čistka. Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad ali isto tako još jednom apelirati na svijest djece i građana o potrebi odgovornog postupanja s otpadom.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i područnih škola Greda i Druškovec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Uspješnoj akciji organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec uključio se i načelnik Mario Klapša te je prikupljena poveća količina neodgovorno odbačenog otpada, koji je potom zbrinut na Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec.

U Reciklažnom dvorištu u Donjem Ladanju načelnik Klapša zahvalio je učenicima na sudjelovanju u akciji, te ih podsjetio o važnosti i prednostima Reciklažnog dvorišta koje je namijenjeno odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike i tekstila te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada, naglasivši pritom da je briga o okolišu zadatak svakog pojedinca te je na svima nama voditi brigu o otpadu i adekvatno ga zbrinjavati.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.