Područnoj školi Greda-Jurketinec Priznanje za najboljeg početnika u sklopu natječaja „Najljepši školski vrtovi“

OBJAVLJENO 22.4.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Područnoj školi Greda-Jurketinec Priznanje za najboljeg početnika u sklopu natječaja „Najljepši školski vrtovi“

Ponosni na rezultat rada učenika i djelatnika škole koji vrijedno obrađuju školski vrt i uređuju okoliš svoje male škole kroz šarene cvjetne gredice, razno povrće, ljekovito bilje, kućice za ptice, učionicu na otvorenom, Područna škola Greda-Jurketinec odlučila se prijaviti na natječaj „Najljepši školski vrtovi“.

Riječ je o ekološko–obrazovnom projektu koji provode Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnim donatorima, a njime se promiče organska poljoprivreda, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.

Priznanje za najboljeg početnika u sezoni 2022. u sklopu natječaja „Najljepši školski vrtovi“ škola je primila u petak, 21. travnja ove godine nakon svečane završnice koja je održana u studiju nacionalne dalekovidnice. Uz priznanje Škola je dobila i poklon paket proizvoda tvrtke Bio Plantella koja se bavi proizvodnjom organskih gnojiva, vitaminskih dodatka te ekoloških proizvoda za zaštitu od štetnika i biljnih bolesti.

Ova je nagrada samo jedan od dokaza da se trud isplati, a također i poticaj da Škola nastavi „punom parom“ uz motike, lopatice, grablje i kante u daljnje akcije.

Sve to, naravno, ne bi bilo moguće bez suradnje roditelja sadašnjih, ali i bivših učenika te im ovaj put još jednom zahvaljujemo i ovim ih putem pozivamo da se opet priključe školi u ostvarenju njezinih planova.

210423 priznanje PS GREDA

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.