Napete i neizvjesne utakmice odigrane na tradicionalnom turniru u odbojci na pijesku Gmajna-Čalinec

OBJAVLJENO 16.8.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Povodom blagdana Velike Gospe i svetog Roka, u Čalincu u Općini Maruševec održan je tradicionalni turnir u odbojci na pijesku Gmajna-Čalinec.

Jedan od najočekivanijih odbojkaških turnira u Varaždinskoj županiji ove je godine okupio 14 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije, ali i 26 parova koji su se natjecali na Memorijalnom turniru u belotu „Boris Šumiga Kic“.

Da sport okuplja ljude potvrdila je i ovogodišnja manifestacija u Čalincu koja je privukla velik broj gledatelja koji su uživali u kartaškim igrama te izrazito brzom i zahtjevnom olimpijskom sportu prepunom uzbuđenja i zanimljivih pogodaka, dok su se članice i članovi Udruge Gmajna pobrinuli da gostima ne ponestane okrjepe.

Nakon strastvenih ali i veselih partija belota, na ovogodišnjem Memorijalnom turniru trijumfirao je par Lepi dečki s područja Grada Lepoglave, dok su na drugom i trećem mjestu turnir slijedili parovi s područja Općine Maruševec, Možanić – Štrlek i Domagoj – Pero.

Kao i kod belota, sve su odbojkaške utakmice od ranih jutarnjih sati pružile napete borbe za svaki poen, pa su tako susreti za 1. i 3. mjesto odigrani u večernjim satima, pod svjetlima reflektora. Naime, zbog velikog interesa sportaša i mladih koji se okupljaju na igralištu u Čalincu, kao i odbojkaškog turnira koji iz godine u godinu nudi vrhunsku odbojku, Općina Maruševec je zajedno sa Udrugom Gmajna prošle godine rekonstruirala odbojkaško igralište, a ove ga godine opremila i učinkovitom LED rasvjetom uoči 17. izdanja turnira.

Nakon uzbudljivih mečeva koji su bili neizvjesni do samoga kraja, prvo mjesto na ovogodišnjem odbojkaškom turniru na pijesku Gmajna-Čalinec osvojila je ekipa Viktorijini anđeli iz Međimurske županije, koja je bila bolja od prošlogodišnjih finalista, DŠR Lančić-Knapić. U utakmici za treće mjesto, ekipa MM-projekt ostvarila je bolji rezultat od domaće Gmajne. Najboljim igračem turnira proglašen je Vedran David iz prvoplasirane ekipe kojemu je Josip Buden iz Gmajne uručio prigodni pehar.

Fair play utakmice prepune lijepih poteza i poena sudili su Barbara Habek, Domagoj Buden i Miroslav Možanić. Vrijedne nagrade, pehare i medalje najboljim ekipama na ovogodišnjim turnirima u belotu i odbojci na pijesku uručili su predstavnici Udruge Gmajna Miroslav Možanić i Nenad Buden te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, koji je zajedno s općinskim vijećnicima pratio najzanimljivije utakmice.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.