Nabavljene radne bilježnice i školski pribor za osnovnoškolce

OBJAVLJENO 25.8.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Nabavljene radne bilježnice i školski pribor za osnovnoškolce

Općina Maruševec i djelatnici matične Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec pripremaju se za početak nove školske godine kako bi učenici u sve tri škole bili spremni za početak nove školske godine, koja će prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja započeti 4. rujna.

U Osnovnu školu Gustav Krklec Maruševec i područne škole u Druškovcu i Gredi početkom rujna krenut će oko 430 učenica i učenika, čijim će roditeljima i ove godine Općina Maruševec pomoći da lakše prebrode početak nove školske godine svojih đaka.

Uz sufinanciranje autobusnog prijevoza, programa produženog boravka i škole plivanja, Općina Maruševec je i ove školske godine u suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec Maruševec nabavila radne bilježnice s priborom za pokuse, mape za likovnu kulturu, kao i kutije s priborom za tehničku kulturu koje će učenice i učenike dočekati u školi.

-Uz brigu za sve ostale potrebe, pomoći i naknade, roditeljima osnovnoškolaca olakšat ćemo početak školske godine kroz nabavku radnih bilježnica i ostalog školskog pribora potrebnog za praćenje nastave, razvoja interesa, mašte i kreativnosti đaka. Svjesni smo da kraj kolovoza svake godine sa sobom donosi i brige roditeljima koji moraju za novu školsku godinu opremiti školarce, naročito obiteljima s više djece. Uz ovakve pomoći, kao i ulaganjima u školske objekte svake godine povećavamo obrazovni standard u našoj Općini, naglašava Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja potrebe u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju financira s gotovo 400 tisuća eura, odnosno s preko 3 milijuna kuna godišnje.

Financiranje nabave radnih bilježnica za učenike koji polaze škole izvan područja Općine Maruševec izvršit će se na račun roditelja koji će Općini podnijeti pojedinačni pisani zahtjev uz priložene račune o kupnji radnih bilježnica i školskog pribora.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.