KUD Klaruš Maruševec upisuje nove članove!

OBJAVLJENO 24.9.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
KUD Klaruš Maruševec upisuje nove članove!

Kulturno umjetničko društvo „Klaruš“ iz Maruševca, koje ove godine obilježava 25 godina neprekidnog djelovanja, upisuje nove članice i članove u plesne, tamburaške i dramske sekcije!

Društvo je osnovano 1998. godine u cilju očuvanja, njegovanja i predstavljanja kulturne i folklorne baštine maruševečkog kraja, kao i folklorne baštine čitave Hrvatske, a naročito jurjevskih običaja maruševečkog kraja, narodne nošnje, pjesme i plesa. Društvo je dobilo ime po klarušu – ogrlici koja je dio ženske narodne nošnje maruševečkog kraja.

Društvo od osnivanja radi neprestano, a broji preko 80-ak aktivnih i podupirućih  članova. Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec sudjeluju u obilježavanju svih datuma i događaja u životu Maruševca, a redovito sudjeluju i na prestižnim lokalnim i nacionalnim folklornim manifestacijama poput Đakovačkih vezova, Brodskog kola i Vinkovačkih jeseni, kao i na državnim smotrama, s ponosom predstavljajući Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju.

U društvu djeluje folklorna, tamburaška, dramsko-recitatorska, pjevačka i etnografska sekcija. Najaktivnije su folklorna i tamburaška sekcija koje su se dosada pjesmama i plesovima maruševečkog kraja, Prigorja i Zagorja predstavile u mnogim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ukoliko želite plesati, pjevati, svirati i putovati u dobrom društvu upišite se u KUD Klaruš tijekom rujna ove godine, svakog četvrtka od 18 do 20 sati u prostorijama Doma kulture u Čalincu. Dodatne informacije mogu se dobiti putem emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranice KUD Klaruš Maruševec ili na broj mobitela 091-172-7343.

KUD upisi

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.