Ovog vikenda Čiselska nedela v Maruševcu!

OBJAVLJENO 25.9.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Ovog vikenda Čiselska nedela v Maruševcu!

Općina Maruševec i Kuburaška udruga Maruševec vas pozivaju na tradicionalno obilježavanje blagdana Čiselske nedele v Maruševcu!

Program obilježavanja Čiselske nedele v Maruševcu započinje u subotu, 30. rujna od 16 sati nogometnim derbijem 7. kola treće Županijske nogometne lige skupine Varaždin gdje se na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju sastaju ŠNK Rudar 47 i Udarnik 32.

Program se nastavlja u večernjim satima u šatoru podno crkve svetog Jurja besplatnim koncertom Repeat benda i Mejaša!

Centralni dio manifestacije započet će u nedjelju, 1. listopada na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec, budnicom Kuburaške udruge Maruševec u 8 i 30 sati.

Lokalne udruge i OPG-ovi, njih 20-ak predstavit će se na 12. Sajmu v Maruševcu s početkom u 10 sati. 

Uoči otvorenja Sajma, održat će se svečano postrojavanje 14 povijesnih postrojbi i kuburaških udruga s područja četiri sjeverne županije; Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Zagrebačke županije.

Sveta misa u Župnoj crkvi svetog Jurja bit će u 11 sati, a predslavit će je vlč. Nikola Tomašević, pastoralni pomoćnik u Župi Maruševec.

Nakon Svete mise prigodnim programom nastupit će članice i članovi KUD-a Klaruš, dok je oko 12 i 30 sati predviđen zajednički program svih kuburaških društava te druženje pod šatorom uz ugostiteljsku ponudu i glazbeni program grupe Faringaši!

Veselimo se vašem dolasku!


Privremeno za promet zatvorena nerazvrstana cesta NC 1-032 u Maruševcu

Radi održavanja manifestacije, a u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, od 27. rujna do 2. listopada privremeno se za promet vozilima zatvara nezvrstana cesta NC 1-032 u Maruševcu - od Župne crkve sv. Jurja pa do kućnog broja 50.

U tom vremenu, promet će se odvijati obilaznim pravcima.

ciselska nedela 2023 plakat

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.