Održan Božićni koncert u Srednjoj školi u Maruševcu

OBJAVLJENO 27.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U sklopu programa Advent u Maruševcu održan je Božićni koncert u dvorani Kršćanske adventističke crkve u Maruševcu.

Svi izvođači i prisutni gosti slavili su rođenje Krista pjesmama koje su omekšale i najtvrđa srca.

Prije samog koncerta, okupljenima su se toplim riječima obratili osnivač Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu Marinko Markek, župnik Župe svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

-Nakon Adventskog koncerta u našoj crkvi u Maruševcu, božićnog sajma, svetoga Nikole, Adventa u Jurketincu, ova prepuna dvorana govori da smo očito u dobrom božićno-novogodišnjem raspoloženju. To je ujedno i najbolji dokaz da iza nas ostaje godina u kojoj smo svi puno radili, puno se trudili i išli prema naprijed. Zadovoljstvo je znati što ste u proteklih godinu dana radili za sebe i za svoju školu, za vaš i naš Maruševec i za našu županiju. Budući da smo se ovdje okupili u blagdanskom raspoloženju, želim istaknuti kako su božićne pjesme, naročito one tradicionalne dio naše kulturne baštine, ne samo Općine Maruševec već i čitave Hrvatske, i one se nalaze u srcima naših brojnih građana. Stoga koristim priliku da se zahvalim svim solistima i zborovima koji su pripremili večerašnji koncert u kojemu ćemo siguran sam kao što je to uvijek do sada ovdje bilo, i uživati – rekao je načelnik Klapša te naglasio da nam božićna poruka mira i zajedništva bude uputa za opće dobro u sljedećoj godini, kako bi doista i ova škola, i ova općina, naša županija i naposlijetku naša zemlja bila bolje mjesto za sve.

Na koncertu su nastupili dječji zbor Osnovne škole Gustav Krklec u Maruševcu, Zbor Župe svetog Jurja Maruševec, Klapa Angelus, Ženski vokalni sastav Leluja Vinica, Ženska vokalna skupina Župe svetog Jurja Maruševec, Muški sastav Kršćanske adventističke crkve Varaždin,  sastav Učeničkog doma Maruševec kao i Mješoviti crkveni zbor Kršćanske adventističke crkve Maruševec.

Na kraju priredbe, okupljenima se obratila i ravnateljica Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu Elizabeta Skobe Barbir. Koncert kojemu je nazočio i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek, završen je grupnom izvedbom pjesme “Tiha noć”, koju su pjevali svi izvođači.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.