Seniori Rudara 47 zabilježili prvi ovosezonski poraz

OBJAVLJENO 30.3.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Posljednja subota u ožujku, a uoči najvećeg kršćanskog blagdana bila je rezervirana za nogometne susrete ekipa s područja Općine Maruševec koje se natječu u 3. Županijskoj nogometnoj ligi – skupini Varaždin; ŠNK Rudar 47 i NK Omladinac.

Nakon prošlotjedne utakmice na domaćem terenu u kojoj je svladana ekipa NK Vratna, ekipa ŠNK Rudar 47 odigrala je drugu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva. U tvrdoj i većinu vremena neizvjesnoj derbi utakmici protiv ekipe Klenovnika koja također ne krije ambicije ulaska u viši rang natjecanja, seniori Rudara 47 upisali su prvi ovosezonski poraz i tako propustili povećati prednost na ligaškoj tablici.

U napetoj utakmici, oko 300 gledatelja okupljenih kod igrališta NK Klenovnika nisu uživali u brojnim prilikama i atraktivnim potezima, već borbenoj utakmici s mnogo duela. Domaćini su tijekom susreta uspijevali u naumu da strpljivim blokom najprije obrane svoja vrata i smanje izglede gostiju, a potom iz kontranapada potraže svoju priliku da iznenade ipak favoriziranu gostujući ekipu.

Usprkos velikoj podršci iz publike, u 20. minuti prvog poluvremena domaćini su šokirali gostujuće navijače i došli u vodstvo pogotkom Hrvoja Kolareka. Nastavak susreta donio je sve veći pritisak domaćina radi povećanja prednosti, a Rudar je tom pritisku odolijevao sve do 72. minute kada je mrežu Rudara 47 zatresao Alen Bunić i povećao vodstvo Klenovnika na konačnih 2:0.

U isto vrijeme u Jurketincu se pak odigravala utakmica između domaćeg sastava NK Omladinca i gostiju NK Sračinec. Prvo poluvrijeme nagoviještalo da će domaća ekipa upisati pobjedu na početku proljetnog dijela prvenstva, budući da je prvih 45 minuta susreta završilo rezultatom 2:0, za što je zaslužan bio Dubravko Kišić, pogocima u 36. i 38. minuti. Drugo poluvrijeme započelo je pogotkom Dejana Barića u 48. minuti susreta. Barić je ponovo zatresao mrežu Omladinca u 62., a Leonardo Majcen u 64. minuti drugog poluvremena. Mijo Ivek iznenadio je domaćeg golmana u 67. minuti, a Dubravko Kišić gostujućeg za hat-trick u 80 minuti. Samo minutu kasnije, Mihael Bukal ponovo trese mrežu domaćina za konačnih 3:5 i pobjedu gostiju iz Sračinca.

Na prvenstvenoj tablici, nakon 14 kola ŠNK Rudar 47 i dalje je na prvom mjestu sa 35 bodova, isto kao i drugoplasirani NK Klenovnik. NK Omladinac se i dalje nalazi na 9. mjestu sa 4 osvojena boda.

U 15. kolu Omladinac će na domaćem terenu u Jurketincu ugostiti susjedni NK Vinica, dok ŠNK Rudar 47 u Donjem Ladanju dočekuje NK Podravac iz Svibovca. Obje utakmice na rasporedu su u subotu, 6. travnja od 16 i 30 sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.