Danas se obilježava Svjetski dan Crvenog križa

OBJAVLJENO 8.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Danas se obilježava Svjetski dan Crvenog križa

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na isti dan 1828. godine u Ženevi, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8. – 15. svibnja.

Svrha obilježavanja Tjedna Crvenog križa je promicanje djelatnosti Crvenog križa i na taj način približavanje svih oblika pomoći korisnicima i osobama u potrebi.

Općina Maruševec dugi niz godina potpomaže rad i djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, a uspješno surađujemo i na drugim projektima. Uz pružanje, prikupljanje i raspodjelu humanitarne pomoći, sudjelovanje na rekreativnim manifestacijama (biciklijada) i organizaciju akcija dobrovoljnog darivanja krvi vrijedi istaknuti provedbu projekta Pomoć u kući - skrbi o osobama treće životne dobi odnosno najranjivijim skupinama građana koju GDCK Ivanec zadnjih godina provodi uz financijsku podršku Općine Maruševec.

Također, Općina Maruševec i Grad Ivanec partneri su na projektu „Zaželi – Zajedno za bolje sutra“ kroz koji će gerontodomaćice GDCK Ivanec naredne tri godine pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom u cilju veće socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije navedenih skupina.

Općina Maruševec ovim putem svim djelatnicima, volonterima, članovima, korisnicima, simpatizerima i prijateljima Crvenoga križa čestita Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca uz zahvalu za nesebični doprinos na očuvanju humanosti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.