Sklopljeni novi ugovori s mladim obiteljima za kupnju i adaptaciju stambenog prostora

OBJAVLJENO 5.7.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Za ostvarivanje bespovratne potpore po prvom pozivu ove je godine stiglo sedam prijava koje su ispunile sve uvjete propisane Javnim pozivom.

Početkom svibnja ove godine Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, kao jednu od demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje stanovnika na svom području.

Za ostvarivanje bespovratne potpore po prvom pozivu ove godine stiglo je sedam prijava koje su ispunile sve uvjete propisane Javnim pozivom. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša potpisao je sa članovima obitelji od kojih se njih troje prijavilo za Mjeru 1, odnosno sufinanciranje kupovine obiteljske kuće, a četvero za Mjeru 2 - sufinanciranje rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog prostora.

Po potpisivanju ugovora ukupne vrijednosti 18 tisuća eura, odnosno 135.621,00 kuna načelnik Klapša čestitao je sugrađanima na ostvarenju prava na bespovratna općinska sredstva koja će im u narednim danima sjesti na račune te ih podsjetio i na ostale općinske potpore poput naknada za novorođene bebe, sufinanciranja predškolskog odgoja, darova za djecu, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za osnovnoškolce, programa produženog boravka u školi, autobusnog prijevoza učenika, škole plivanja, stipendija, odvoza pelena za djecu i starije osobe, programa Pomoći u kući i potpore za staračka domaćinstva, umirovljenike i korisnike osobne invalidnine te osobe s invaliditetom, ali i potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima.

-Podrška mladim obiteljima jedan je od ključnih prioriteta naše Općine, jer vjerujemo da su upravo one temelj našeg društva i nositelji razvoja naše zajednice. Kroz ove bespovratne potpore želimo omogućiti mladim obiteljima lakši početak i pružiti im dodatni poticaj za ostanak i razvoj u našem kraju. Ove potpore simboliziraju našu vjeru u snagu mladih ljudi, kreativnost i potencijal za stvaranje prosperitetne budućnosti za sve stanovnike Općine Maruševec – rekao je načelnik Klapša te dodao kako se ne radi samo o financijskoj pomoći već i o povjerenju koje Općina Maruševec ukazuje svojim žiteljima i vjetar u leđa na putu prema ostvarenju njihovih snova.

Naime, kroz proteklih devet javnih poziva za stambeno zbrinjavanje, Općina Maruševec je bespovratnim potporama pomogla 57 mladih obitelji od kojih je njih 22-oje kupilo novi, a 25-ero obitelji je adaptiralo postojeći stambeni prostor. Za te je potrebe osamostaljenja mladih u proteklom vremenu u općinskom proračunu osigurano preko 165 tisuća eura, odnosno 1.243.716,54 kuna.

Općina Maruševec šalje mladima snažnu poruku i ohrabruje ih za ostanak u svojoj sredini, a sljedeći javni poziv za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec bit će raspisan krajem 2024. godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.