Program Međunarodnog folklornog festivala COFA i ove godine u Maruševcu

OBJAVLJENO 3.7.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Program Međunarodnog folklornog festivala COFA i ove godine u Maruševcu

Od 7. do 12. srpnja 2024. godine u gradu Varaždinu te diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije održat će se COFA – Međunarodni folklorni festival.

COFA je međunarodni folklorni festival unutar mreže CIOFF UNESCO festivala, a bavi se očuvanjem i promicanjem kulturne baštine i plesa.

CIOF u svom sastavu broji više od 140 članica te oko 300 festivala.

Ovogodišnje izdanje COFA-e održat će se u tri grada (Varaždin, Ludbreg i Zabok) i dvije općine (Maruševec i Mala Subotica).

Ove godine u Varaždinsku županiju dolaze atraktivne folklorne skupine s kontinenta i pet zemalja - Peru, Indija, Bugarska, Njemačka i Švicarska. 

Od domaćih folklornih grupa predstavit će se Varaždinski folklorni ansambl, KUD Anka Ošpuh Ludbreg, FA Zabok, KUUD „Zvon” Mala Subotica i KUD „Klaruš“ iz Maruševca.

Službena ceremonija otvorenja festivala COFA započinje u nedjelju, 7. srpnja ove godine s početkom u 20 i 30 sati u dvorištu vile Bedeković u Varaždinu, dok će se festivalski program u Općini Maruševec održati u srijedu, 10. srpnja.

U školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec s početkom u 20 sati u sklopu COFA programa nastupiti će folklorna društva iz Njemačke i Perua te domaćini KUD „Klaruš“ Maruševec.

Također, u sklopu festivala COFA najmlađi „Klaruši“ nastupiti će na Dječjem folklornom koncertu „Folklorašić“ koji će se održati u utorak, 9. srpnja od 19 sati u dvorištu Vile Bedeković u Varaždinu, a na kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz Varaždina, Varaždinske županije i Grada Zagreba.

Generalni pokrovitelj festivala COFA je Varaždinska županija, a pokrovitelji su Grad Varaždin i UNESCO. Programski sadržaj festivala besplatan za sve posjetitelje.

COFA_-_plakat_2024.jpg

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.