Za modernizaciju prometnice u Biljevcu dobivena potpora Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

OBJAVLJENO 18.7.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinancirat će projekt modernizacije nerazvrstane ceste u Biljevcu s 22.500 eura (169.526,25 kuna).

-Navedeni smo projekt pripremali i prijavili u prvoj polovici ove godine na raspisani javni poziv Ministarstva u cilju povećanja kvalitete komunalne infrastrukture i života stanovnika na području naše Općine. Odmah započinjemo s planiranim aktivnostima nakon ovih pozitivnih vijesti o još jednom odobrenom projektu, a prije godišnjih odmora kako bi planirani zahvati bili realizirani u što kraćem roku, najavio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ističući zadovoljstvo što je Ministarstvo prepoznalo važnost projekta za lokalno stanovništvo budući da se radi o prometnici duljine gotovo 500 metara koja do sada nije bila asfaltirana, a stanovnici je svakodnevno koriste.

Riječ je o projektu procijenjene vrijednosti od oko 83 tisuće eura odnosno preko 627 tisuća kuna, kojeg je Općina Maruševec pripremila i prijavila na javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2024. godini, a kojeg je raspisalo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske. Razlika sredstava za provedbu potrebnih radova Općina Maruševec osigurala je u svom Proračunu.

Ovim projektom nastavljaju se investicije u cestovnu infrastrukturu na području Općine Maruševec kako bi se povećala sigurnost stanovnika i sudionika u prometu te osigurala njegova optimalna protočnost. Naime, proteklih mjeseci u Općini Maruševec realizirani su zahvati u vrijednosti preko 166 tisuća eura, odnosno 1.253.832,04 kuna na području četiri mjesna odbora u naseljima Bikovec, Čalinec, Donje Ladanje, Koretinec, Koškovec, Maruševec i Selnik.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.