Proslava Rokova u Općini Maruševec

OBJAVLJENO 12.8.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Proslava Rokova u Općini Maruševec

Dok se Druškovec priprema za tradicionalno proštenje povodom 16. kolovoza – blagdana svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere, u danima pred sam blagdan održat će se vjerski, sportski i zabavni događaji na području Općine Maruševec.

Od utorka 13. do četvrtka 15. kolovoza ove godine kod kapele svetog Roka u Druškovcu održat će se trodnevna duhovna priprema s misnim slavljima u 18 sati kojima će prethoditi sveta ispovijed. Svete mise predslaviti će župnik Župe sv. Jurja mučenika Maruševec Krunoslav Milovec.

U četvrtak 15. kolovoza na praznik i blagdan Velike Gospe na igralištu Gmajna u Čalincu, Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira tradicionalni 18. odbojkaški turnir na pijesku. Kotizacija za odbojkaške ekipe iznosi 40 eura, a početak turnira je u 9 sati.

Sat kasnije započinje Memorijalni turnir u belotu Boris Šumiga Kic, uz kotizaciju 20 eura po paru. Osim sportskog natjecanja i zabavnih sadržaja za najmlađe, članovi Udruge Gmajna osigurali su vrijedne nagrade za natjecatelje te su se pobrinuli za gastronomsku ponudu uz živu glazbu od 16 sati.

Na malonogometnom igralištu u Druškovcu istog dana u večernjim satima pod šatorom održat će se koncert grupe Kumovi!

U petak 16. kolovoza na sam blagdan svetog Roka proslava započinje jutarnjom misom u 8 sati koju predslavi župnik Krunoslav Milovec, a koncelebrirano misno slavlje biti će u Druškovcu u 11 sati. Predslaviti će ga preč. Ivica Cujzek, župnik župe svetih Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, dekan Zapadnovaraždinskog dekanata te predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata, uz sudjelovanje Ženske vokalne skupine svetog Jurja iz Maruševca te Zbora odraslih i pjevača iz Druškovca.

Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ u Druškovcu se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom Apollo benda.

U petak 16. i subotu 17. kolovoza ove godine od 15 sati održat će se vinski piknik za sve ljubitelje vina, prirode i povijesti u čarobnom ambijentu Dvorca Maruševec i njegovog perivoja.

U navedenim danima posjetitelji će imati priliku kušati izvanredna vina Vinarije dvorca Maruševec koja su redovan dobitnik raznih hrvatskih i inozemnih natjecanja. Degustacija uključuje široki spektar vina, od svježih bijelih i aromatičnog ružičastog vina do pjenušaca.

Osim vina, znatiželjnike očekuju i domaće delicije; proizvodi od turopoljske svinje, autohtone hrvatske pasmine koji će uz nagrađena vina gostima pružiti nezaboravno eno-gastronomsko iskustvo.


Obavještavamo posjetitelje da će povodom održavanja proštenja u Druškovcu, u petak 16. kolovoza od 7 do 14 sati biti postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046.  Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele sv. Roka.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.