Održana sveta misa za učenike OŠ Gustav Krklec Maruševec

OBJAVLJENO 15.9.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Misa je služena povodom početka školske i vjeronaučne godine.

Usprkos kiši i hladnijem vremenu, u radosti 24. nedjelje kroz godinu u prepunoj župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Maruševcu održana je sveta misa za početak nove školske godine.

Zazivom Duha Svetoga započelo je misno slavlje kojem su prisustvovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, područnih škola Greda-Jurketinec i Druškovec te njihovi roditelji, nastavnici i školsko osoblje.

Prisutni vjernici postali su bogatiji za lijepe riječi koje im je uputio maruševečki župnik Krunoslav Milovec.

Učenici su pažljivo slušali Božju riječ koja ih je podsjetila da bez ljudske suradnje, poniznosti, zajedništva i odgovornosti, ali i bez Božje pomoći teško možemo ostvariti postavljene ciljeve.

U prigodnoj propovjedi, župnik Milovec naglasio je kako je Isus najbolji učitelj i da iz njegova primjera trebamo trajno učiti kako voljeti bližnjega, sebe, a nadasve Boga.

Osnaženi nadahnjujućim porukama i snagom Duha Svetoga okupljeni učenici primili su zajednički blagoslov kako bi svaki izazov koji donosi nova školska godina za njih bio što lakši, bezbrižniji i sretniji.

Na kraju euharistijskog slavlja velečasni Krunoslav Milovec učenicima je poželio uspješnu i blagoslovljenu novu školsku i pastoralnu godinu uz poruku da ih snaga Duha Svetoga učini vrijednima, odgovornima prema sebi i drugima u školi i izvan nje.

Uz nazočne učenike, roditelje, nastavnike i školsko osoblje, svetoj misi u Maruševcu prisustvovali su i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.