Općina Maruševec mladim obiteljima sufinancira kupnju i adaptaciju nekretnina

OBJAVLJENO 7.5.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Općina Maruševec mladim obiteljima sufinancira kupnju i adaptaciju nekretnina

Kroz Javni poziv bespovratne potpore mogu ostvariti mlade obitelji za poticanje rješavanja njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec u 2021. godini.

Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec.

- Kao i proteklih godina, stvaramo osnovne uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji na naše područje radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja općine. Kroz ovaj Program za mlade obitelji u općinskom Proračunu osigurali smo 250 tisuća kuna, a ako tom iznosu pribrojimo i ostale pomoći poput povećanih potpora obiteljima novorođenčadi, sufinanciranja predškolskog odgoja, darova, prijevoza, radnih bilježnica za osnovnoškolce, produženog boravka, troškova toplog obroka, škole plivanja, stipendija, dolazimo do iznosa od gotovo 3 milijuna kuna. To je dokaz da je Općina Maruševec socijalno osjetljiva i aktivna, i da brine o potrebama svojih građana, ističe načelnik Damir Šprem.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec mogu ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec za 2021. godinu, koji je Općinsko vijeće donijelo ove godine. -Radi se o mjeri sufinanciranja adaptacije obiteljske kuće, na temelju koje se odobrava subvencija u visini do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos sredstava po prijavi iznosi najviše 15 tisuća kuna. Druga mjera je sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana, kroz koju potičemo podnositelje zahtjeva s 30 tisuća kuna za kupnju nekretnine na području Općine Maruševec. Vjerujemo da će ovakve politike biti dodatni poticaj mladim ljudima za ostanak na našem području, imajući na umu da su upravo oni nositelji razvoja i presudni faktor povećanja nataliteta, dodaje zamjenik načelnika Mario Klapša.

Javni poziv kao i svi potrebni dokumenti, nalaze se na Internet stranicama Općine Maruševec, a rok za prijavu je 14. svibanj ove godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.