Članovi UDVDR Ogranak Maruševec posjetili Varaždinsku biskupiju

OBJAVLJENO 31.8.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Delegaciju je primio varaždinski biskup Bože Radoš, koji je u svojem uvodnom izlaganju zahvalio braniteljima na njihovoj žrtvi u Domovinskom ratu. Nakon biskupa Maruševečki župnik Krunoslav Milovec upoznao je biskupa sa dobrom suradnjom udruge branitelja.

Predsjednik Udruge Tihomir Buden upoznao je biskupa sa aktivnostima i planovima udruge. Pošto udruga iduće godine obilježava svoju 25. obljetnicu osnutka biskupu je upućen poziv za sudjelovanje na obljetnici koju je on svesrdno prihvatio.

Na kraju službenog dijela primanja, načelnik Općine Mario Klapša govorio je o suradnji općine s Udrugom branitelja i aktivnostima koje zajednički provode.

Nakon službenog dijela razmijenjeni su pokloni, pa je tako Udruga biskupu darivala zlatni vez (križ) kojega je izradila Udruga žena Maruša, a predsjednica udruge žena Mirjana Podbojec poklonila je biskupu buket cvijeća. Biskupu su darivane i dvije knjige, jedna sa tematikom o Domovinskom ratu, a druga s pjesmama s područja općine. Hrvatski branitelj ujedno i proizvođač sokova i vina Josip Špoljar biskupu je darovao nekoliko boca svojih proizvoda. Biskup je gostima darivao dva nosača zvuka sa crkvenom glazbom i knjigom Sakralna baština Varaždina.

Nakon posjeta Biskupiji, delegacija udruge sa maruševečkim župnikom obišla je Varaždinsku katedralu, nakon čega se otišlo u prostorije Udruge logoraša gdje je održano neformalno druženje uz kratku zakusku.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.