Čestitka načelnika Općine Maruševec povodom Svjetskog dana učitelja

OBJAVLJENO 5.10.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Čestitka načelnika Općine Maruševec povodom Svjetskog dana učitelja

Poštovani učitelji, nastavnici, profesori, stručni suradnici,

Pred svima nama je još jedna školska godina prepuna izazova i iskušenja, dok je nimalo laka godina koja je iza nas pokazala svu vašu snalažljivost i snagu.

Koristim priliku da vam zahvalim što uz svoje redovne obaveze u svakodnevnom radu, provodite nove kurikulume i vodite brigu o zaštiti zdravlja naših najmlađih.

Budite i dalje ispunjeni ponosom zbog svog plemenitog poziva, jer se radi o najljepšem i najizazovnijem zanimanju današnjice o kojemu ovisi civilizacijski napredak, što je u konačnici temelj razvoja našeg naroda.

Vaša je uloga neizmjerno značajna jer uz usvajanja redovnog znanja, od izrazite važnosti jest naučiti djecu kako se snalaziti u životu, kako poštivati druge te kako poštivati samog sebe. Učenje nije samo prenošenje znanja zacrtanih kurikulumom, već mnogo, mnogo više od toga. Zbog toga ste našoj djeci, uz njihove roditelje, upravo vi najznačajnije osobe i nezaobilazna karika u lancu izgradnje čovjeka kakvog društvo treba.

S druge strane, upravo su djeca naši budući kreatori politika o kojima će ovisiti razvoj našeg društva u cjelini, jer ono što ih naučimo danas, ostaje nam za budućnost. Stoga vam želim puno kreativnosti, mudrosti, strpljenja i snage kako biste svoja znanja i ideje pretočili u programe koji će našoj djeci dati priliku da se razvijaju baš u onim područjima u kojima su najbolji, te naposljetku – postali i bili dobri ljudi.

U povodu Svjetskog dana učitelja 5. listopada, u svoje osobno i u ime Općine Maruševec želim vam izraziti zahvalnost i poštovanje za trud koji ulažete da bi našoj djeci prenijeli vrijednosti, vještine i znanje potrebno za izgradnju bolje i sretnije budućnosti.

Sretan vam vaš dan, sretan vam Svjetski dan učitelja!

OPĆINSKI NAČELNIK
Mario Klapša

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.