Obilježen Međunarodni dan suradnje i Svjetski dan stanovništva u Maruševcu!

OBJAVLJENO 11.7.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Cilj manifestacije bio je približiti građanima i široj javnosti aktivnosti, programe i projekte od interesa za opće dobro koje udruge provode na području Općine Maruševec kroz organizaciju prigodnog druženja.

Manifestacija u organizaciji Općine Maruševec i Udruge žena Maruša započela je u petak, 8. srpnja u večernjim satima na igralištu Ločnjak u Maruševcu koncertom benda Krugovi, a nastavila se u subotu u poslijepodnevnim satima okupljanjem članica i članova udruga s područja Općine Maruševec i susjednih mjesta.

Kroz druženje i razgovor na prostoru kod Društvenog doma u Maruševecu brojni građani kroz poslijepodnevne sate pripremali su raznolike domaće specijalitete i delicije kako za najmlađe tako i za najstarije posjetitelje manifestacije.

Manifestaciju su obišli predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem te načelnik Mario Klapša zadovoljni interesom i odazivom mještana. -Drugu godinu zaredom Udruga Maruša i Općina Maruševec organiziraju ovu jedinstvenu manifestaciju u Varaždinskoj županiji, potaknuti pandemijom koja nas je zadesila i zatvorila početkom 2020. godine. Kroz cjelodnevno druženje želimo povećati svijest naših stanovnika o važnosti suradnje i solidarnosti, promovirati jednakost i mir. Zadovoljni smo što su gotovo sve udruge iz naše općine sudjelovale u manifestaciji, kao i udruge iz susjednih općina što znači da je cilj manifestacije ostvaren. Također, veseli i što su se naši raseljeni prijatelji iz Ukrajine koji borave u Druškovcu također odazvali pozivu i proveli dan s našim udrugama, rekao je načelnik Mario Klapša dok je predsjednica Udruga Maruša Mirjana Podbojec naglasila kako su članovi udruga pokazali zajedništvo i želju za suradnjom što dokazuje i dobar odaziv na manifestaciju.

Program obilježavanja Međunarodnog dana suradnje i Svjetskog dana stanovništva završio je predstavom Beba Kerekesh Teatra i koncertom benda Lajk na igralištu Ločnjak u Maruševcu.

Općina Maruševec i Udruga Maruša zahvaljuju svim sponzorima, kao i članovima udruga na pomoći oko organizacije i sudjelovanju na ovogodišnjoj manifestaciji.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.