KUD Klaruš Maruševec upisuje nove članove!

OBJAVLJENO 30.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec
KUD Klaruš Maruševec upisuje nove članove!

Kulturno umjetničko društvo „Klaruš“ iz Maruševca, koje sljedeće godine obilježava 25 godina neprekidnog djelovanja, upisuje nove članice i članove u plesne, tamburaške i dramske sekcije!

Društvo je osnovano 1998. godine u cilju očuvanja, njegovanja i predstavljanja kulturne i folklorne baštine maruševečkog kraja, kao i folklorne baštine čitave Hrvatske, a naročito jurjevskih običaja maruševečkog kraja, narodne nošnje, pjesme i plesa.

Društvo od osnivanja radi neprestano, a broji preko 80-ak aktivnih i podupirućih  članova. Članice i članovi KUD-a Klaruš redovito sudjeluju na prestižnim lokalnim i nacionalnim folklornim manifestacijama poput Đakovačkih vezova, Brodskog kola i Vinkovačkih jeseni, kao i na državnim smotrama, s ponosom predstavljajući Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju.

Ukoliko želite plesati, pjevati, svirati i putovati u dobrom društvu upišite se u KUD Klaruš tijekom rujna ove godine, svakog četvrtka od 18 do 20 sati u prostorijama Doma kulture u Čalincu. Dodatne informacije mogu se dobiti putem emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranice KUD Klaruš Maruševec ili na broj mobitela 091-172-7343.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.