U Maruševcu održana županijska tamburaška smotra

OBJAVLJENO 26.9.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U nedjelju, 25. rujna u Domu kulture u Maruševcu održana je 15. županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije.

U kategoriji folklornih sastava predstavio se tamburaški sastav Varaždinski folklorni ansambl, dok je tamburaški orkestar KUD "MAK" Trnovec nastupao kao folklorni orkestar. U kategoriji koncertnih sastava sudjelovali su tamburaški sastav KUD "Klaruš" Maruševec i tamburaški sastav KUD Općine Petrijanec.

Smotru je otvorio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuvši pritom važnost ovakvih priredbi radi poticanja mlađih generacija na čuvanje domaće kulture i tradicije, te je zahvalio svim izvođačima i njihovim voditeljima koji čitavu godinu vježbaju sa svojim orkestrima i sastavima.

Odlukom selektora Veljka Valentina Škorvage tamburaški sastav VFA nagrađen je bisernicom pokrovitelja smotre, glazbalarskostolarske radnje "Bojan" vlasnika Bojana Križanca Tambure "Križanec" kao ukupno najuspješniji orkestar ili sastav na smotri. 

Organizator smotre je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije u suradnji s KUD-om "Klaruš" iz Maruševca, pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, Varaždinske županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Smotri su uz načelnika Općine Maruševec prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem s vijećnicima.

Informacija i fotografije: Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.