Na Štefanje u Maruševcu uprizorena Božićna priča

OBJAVLJENO 27.12.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

I ove godine članovi KUD "Klaruš" Maruševec i članovi UDVDR Ogranak Maruševec na poseban su način svojim sumještanima i župljanima čestitali Božić i predstojeće praznike.

U crkvi svetog Jurja u Maruševcu izveli su dramsko scenski-prikaz Božićna priča. Božićna priča utemeljena je na motivima iz Biblije uz hrvatske božićne napjeve. Posjetitelji u prepunoj crkvi su uistinu mogli uživati u izvedenom programu kojim su ove dvije udruge obogatile božićno ozračje u svima nama.

Klaruši već tradicionalno svojim sumještanima na taj način čestitaju božićne blagdane od samog osnivanja (1998.god.), a u protekle dvije godine to čine u suradnji sa UDVDR Ogranak Maruševec.

Za ovu priliku glumce-amatere je uvježbala Ana Rehvald, tamburaše Franjo Plantak, a pjevače profesorica Bernardica Bačan.

U ispunjenoj crkvi u Maruševcu, Božićnu priču pratili su brojni građani te župnik Župe Maruševec Krunoslav Milovec, načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, kao i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem s vijećnicima.

Informacija i fotografije: KUD Klaruš Maruševec

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.