Božićne priredbe osnovnih škola oduševile publiku

OBJAVLJENO 21.12.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U prepunoj dvorani Doma kulture u Čalincu u utorak 20. prosinca održana je tradicionalna božićna priredba Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, dok su dan kasnije održane priredbe u područnim školama Druškovec i Greda.

Maleni izvođači dočarali su mnogobrojnoj publici radost Božića, unijeli svjetlost u srca te pokazali da su povezanost i ljubav najvažniji pokloni koje svojim bližnjima trebamo darivati ne samo u vrijeme Božića, već svakog dana.

Škola već tradicionalno organizira božićne priredbe kojima želi razveseliti učenike, roditelje i ostale goste te im približiti radost i ljepotu nadolazećih blagdana.

Na samom početku priredbi ravnatelj škole Tomislav Vincek pozdravljajući sve nazočne zahvalio je učenicima i učiteljicama na pripremi priredbi, kao i roditeljima na suradnji tijekom protekle godine, ali i Općini Maruševec na raznim potporama tijekom godine kojih nije nedostajalo.

Na priredbama su nastupili učenici s područja Općine Maruševec koje su predano uvježbavali učiteljice i učitelji ulažući pritom puno truda što što se vidjelo kroz šarolik program bogat božićnim pjesmama, zanimljivim igrokazima, prigodnim plesovima i recitacijama.

Publika je pljeskom nagradila sve izvođače i njihove učitelje zahvalivši im tako na trudu koji su uložili marljivo uvježbavajući i pripremajući svoj nastup. Uz roditelje, bake, djedove, braću i sestre priredbama su nazočili i članovi Školskog odbora te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, župnik Krunoslav Milovec i ravnatelj Srednje škole u Maruševcu Dejan Stanjević.

Uz sudjelovanje na lokalnim projektima, suradnja Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i Općine Maruševec na visokoj je razini proteklih godina, što se očituje kroz brojne realizirane investicije. Za učenike osnovnih škola na svom području Općina Maruševec financira nabavku radnih bilježnica, mapa za likovnu i kutija s priborom za tehničku kulturu, autobusni prijevoz, tople obroke za djecu slabijeg imovinskog stanja, a ove je godine i nagradni izlet za učenike i njihove mentore koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, uz sufinanciranje škole plivanja te programa produženog boravka.

U sve tri škole na području Općine Maruševec nastava je organizirana u jednoj smjeni, zahvaljujući dogradnji Područne škole u Druškovcu i matične škole u Čalincu, za čije su potrebe ove godine nabavljene i postavljene metalne žaluzine u partnerstvu s Varaždinskom županijom. Ukupna vrijednost ulaganja Općine Maruševec u osnovnoškolsko obrazovanje ove godine iznosi preko 1,1 milijun kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.