Kuburaši nastupili u Nijemcima

OBJAVLJENO 27.6.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Kuburaška udruga Maruševec nastupila je na manifestaciji “Divan je kićeni Srijem” koja se tradicionalno održava u Nijemcima i okuplja Hrvate s jedne i druge strane Srijema, ali i šire.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Općine Nijemci, a Kuburaška udruga Maruševec je nastupila u večernjim satima i predstavila se posjetiteljima i gostima pucanjem na prostoru pokraj glavne bine na samoj obali Bosuta i tako na svoj karakteristični način predstavila Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju.

Riječ je o manifestaciji koja njeguje tradicijsku kulturu, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema od dječjih folklornih društava, večeri tamburaške glazbe, sajma, sve do dobre domaće hrane i pića. Manifestacijom se želi na pravi način kroz raznovrstan program prezentirati bogatstvo Općine Nijemci ali i Vukovarsko-srijemske županije.

Nastupu je prethodilo razgledavanje mjesta posebno izletišta Sopotac, kao i Centra za promatranje ptica Nijemci na koji se može doći i kopnom i rijekom Bosut.

Osim toga, Kuburaši iz Maruševca bili su na prijemu kod načelnika Općine Nijemci Vjekoslava Belajevića  i predsjednice Turističke zajednice Monike Subotić kojima su predali prigodne poklone, a poklon zahvale  dobio je i  predsjednik tamošnjeg DVD-a Trpimir Žderić zahvaljujući kojemu je uspostavljana suradnja i nastup KUM-a u Nijemcima.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.