Kuburaška udruga Maruševec nastupila u Vukovaru

OBJAVLJENO 29.6.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Nakon samo tjedan dana, Kuburaška udruga Maruševec ponovo je nastupila u Vukovarsko srijemskoj županiji.

Bilo je to u Vukovaru na obilježavanju Međunarodnog dana Dunava na manifestaciji “Dunav svome gradu.” Maruševečki kuburaši predstavili su Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju i nastupili u tri navrata.

Tako su pucali na središnjem trgu na ušću rijeke Vuke u Dunav, a nakon toga obilježili početak 14. susreta folklornih društava „Dunav svome gradu“ uz glavnu binu koja je bila smještena na samoj obali Dunava.

Kuburaši su zapucali i na završetku smotre, a zajedničko druženje svih sudionika u programima održano je u bivšoj vojarni, danas Javnoj ustanovi “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” gdje je predsjednik Kuburaške udruge Maruševec Marijan Fatiga predao poklon organizatoru manifestacije Zlatku Hegedušu.

Nedjelju su Kuburaši iz Maruševca iskoristili za razgledavanje Vukovara i posjetu nekim od mnogobrojnih povijesnih lokaliteta ovoga grada. Tako su obišli lokalitete vezane na ratna zbivanja u ovom gradu od Ovčare, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Muzeja vučedolske kulture, kao i simbol vukovarskog otpora - Vodotoranj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.