Uspješna prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

OBJAVLJENO 4.4.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U prostorijama Općine Maruševec provedena je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, a u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji je pristupio 61 darivatelj, a prikupljeno je 55 doza dragocjene tekućine, potrebne za liječenje bolesnika Opće bolnice Varaždin, čiji su djelatnici iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin obavljali prikupljanje krvi.

Velika obitelj darivatelja krvi dobila je još jednog novog darivatelja kojemu želimo dobrodošlicu i upućujemo čestitke, a čestitamo i Stjepanu Galiću iz kluba 100+, koji je danas po 113. puta darovao krv.

Ovom akcijom darivanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec se uključilo u obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela koju drugu godinu zaredom organizira udruga „Djeca za bolji svijet“.

Cilj ovog obilježavanja bio je podizanje kulture volontiranja i spremnosti za bezrezervno pomaganje drugima i zajednici, a u akciju se uključio i podržao načelnik Općine Maruševec Mario Klapša koji zahvaljuje svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru tijekom cijele godine, jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana, ali i vode brigu o svome zdravlju.

Općina Maruševec poziva sve građane da se pridruže i budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi te da na taj način naprave nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje!

Kalendar akcija dobrovoljnog darivanja krvi možete popratiti na www.crveni-kriz-ivanec.hr!

Fotografije: Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.