Brzopotezno prvenstvo u šahu okupilo preko 60 igrača iz 6 županija

OBJAVLJENO 12.8.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U Područnoj školi Druškovec održano je 3. izdanje otvorenog brzopoteznog prvenstva Općine Maruševec u šahu, a u povodu obilježavanja blagdana Velike Gospe i svetog Roka.

Općinsko prvenstvo u šahu okupilo je preko 60 igrača svih generacija, a održano je u organizaciji Športskog šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec. Sudionici su se natjecali u dvije kategorije; A turnir – otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo i B turnir – otvoreno pojedinačno kadetsko prvenstvo.

Natjecatelje iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke te Primorsko-goranske županije i Grada Zagreba na početku turnira pozdravio je prof. Mihael Vurušić ispred organizatora Športskog šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje koji je za najbolje igrače osigurao pehare, medalje i prigodne nagrade.

Općinsko prvenstvo u šahu otvorio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, pohvalivši pritom trud i zalaganje članova Športskog šahovskog kluba Metalac na uvježbavanju šaha kao sportske discipline proteklih 60 godina, kao i na organizaciji općinskog prvenstva na kojemu sudjeluje 65 sudionika iz čak 6 županija. Na Međunarodni dan mladih 12. kolovoza načelnik Klapša zaželio je svim natjecateljima puno atraktivnih poteza i dobrih rezultata.

Najbolji ovogodišnji igrač seniorskog dijela brzopoteznog prvenstva Općine Maruševec je Filip Martić iz Šahovskog kluba Sesvete Agroproteinka koji je osvojio 1. mjesto, 2. mjesto  je osvojio Roland Tomašić iz Šahovskog kluba Stridon iz Štrigove, a 3. mjesto Saša Vidović iz Šahovskog kluba Strahoninec.

U kategoriji kadeta, 1. mjesto na prvenstvu osvojio je Jakov Friščić iz Šahovskog kluba Ivanec, a 2. mjesto David Šarko iz istog kluba. Treće mjesto pripalo je Janu Labašu iz Šahovskog društva Varaždin.

Najbolji rezultat od domaćih igrača u kategoriji kadeta ostvario je Viktor Kovaček, a u kategoriji seniora Predrag Peharda, obojica iz Športskog šahovskog kluba Metalac iz Donjeg Ladanja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.