Branitelji iz Maruševca uspješni na sportsko-rekreacijskim susretima županijskog UDVDR-a

OBJAVLJENO 9.9.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Novi Marof, drugi je Ivanec, treći Maruševec, a nagrađeni su peharima i medaljama te promo-torbama.

Oko 120 branitelja iz Varaždina, V. Toplica, Ludbrega, Novog Marofa, Maruševca, Jalševca, Visokog i Ivanca u subotu se, 9. rujna, ogledalo na 28. sportsko-rekreacijskim susretima koji su kod Ribičkog doma Ivanec održani u organizaciji županijske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

U sklopu susreta održan je i Memorijal Dino Kunić, posvećen mladom branitelju, pripadniku 1. GBR Tigrovi, poginulom u Velikom Grđevcu 1991., koji se do danas vodi kao nestali. Memorijalu su nazočili i njegovi roditelji.

Manifestacija je počela pozdravnim riječima predsjednika županijskog UDVDR-a Branka Družinića, dok je u ime domaćina susreta okupljene pozdravio predsjednik UDVDR-a Ivanec Ljudvek Cikač. Svim braniteljima uspjeh u natjecanjima poželjeli su i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša te gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, aktualni saborski zastupnik. U ime Grada Ivanca skupu se obratio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. U ime Varaždinske županije koja je, uz Ministarstvo hrvatskih branitelja, bila pokrovitelj susreta, manifestaciju je otvorio izaslanik varaždinskog župana Zdenko Đuras.

Okupljene braniteljske ekipe natjecale su se u elektroničkom pikadu, na visećoj kuglani, u sportskom ribolovu, šahu, belotu, stolnom tenisu, streljaštvu te u revijalnoj disciplini – kuhanju gulaša.

Najbolji iz svake discipline plasirali su se na državno natjecanje koje će se održati 23. rujna u Kutini. Ekipe branitelja iz Maruševca osvojile su prvo mjesto u pikadu za žene, a prvo mjesto u šahu podijelile su s klubom Visoko pa će tako zajedno predstavljati podružnicu UDVDR-a Varaždinske županije na državnom natjecanju.

U muškom pikadu Maruševec je odnio treće mjesto kao i u stolnom tenisu, ribolovu i visećoj kuglanu. U streljaštvu Maruševec je odnio četvrto mjesto, u belotu sedmo mjesto, dok je u kuhanju gulaša osvojio drugo mjesto. Ogranak Maruševec u ukupnom je poretku zauzeo treće mjesto.

Nagrade najboljim pojedincima i ekipama na kraju natjecanja uručili su Višnja Marija Kunić, majka nestalog branitelja Dina, te varaždinski župan Anđelko Stričak, koji se tom prilikom i prigodno obratio svima okupljenima.

Inače, susreti su održani i kao jedna od manifestacija u sklopu Dana Varaždinske županije.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.