Obavijest o održavanju trudničkog tečaja

OBJAVLJENO 30.10.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Obavijest o održavanju trudničkog tečaja

Radi što bolje psihičke i fizičke pripremljenosti za porod, za trudnice i njihove partnere organiziraju se tečajevi koji su osmišljeni tako da buduću majku pripreme za porod, boravak u rodilištu i njegu djeteta.

Uz to što pruža informacije o tome kakvi su uvjeti i procedure u rodilištu, što se općenito može očekivati na porodu te kako si pomoći pravilnim disanjem i opuštanjem tijekom poroda, trudnički tečaj ujedno je vrlo dobra psihička priprema za porod.

Na tečaju se mogu dobiti i odgovori na mnoga druga pitanja. Na primjer, ako trudnica želi da njezin partner prisustvuje porodu, treba znati da neka hrvatska rodilišta traže potvrdu o završenom trudničkom tečaju, pa nije naodmet raspitati se o tome u bolnici, osobito zato što se u nekima inzistira upravo na trudničkom tečaju završenom u toj bolnici.

Trudnički tečaj će se održati u organizaciji patronažne djelatnosti u Domu zdravlja Varaždinske županije, ispostava Ivanec (Varaždinska ulica 4A ,na 2. katu u sali za sastanke) od 12 do 13 sati u sljedećim terminima:

- ponedjeljak 13.11.2023. godine,

- utorak 14.11.2023. godine,

- srijedu 15.11.2023. godine,

- četvrtak 16.11.2023. godine.

Sve informacije mogu biti itekako korisne, pa je poželjno da se trudnica uključi u tečaj već u drugom tromjesečju, najkasnije na početku trećeg tromjesečja. Vrijeme i iskustvo važni su čimbenici pripreme, jer je cilj da trudnice dobro usvoje vještine koje se poučavaju na tečaju.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.