Održan Adventski koncert u crkvi svetog Jurja u Maruševcu

OBJAVLJENO 3.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Nastupili su općinski zborovi ali i gosti iz susjednih općina i Krapinsko-zagorske županije

U subotu, 2. prosinca ove godine u Župnoj crkvi svetog Jurja održan je Adventski koncert koji je građane uveo u blagdansku radost još jednog Božića.

U ispunjenoj crkvi u Maruševcu brojne glazbene skupine kojima je zajednička ljubav prema glazbi izvodile su tradicionalne adventske i božićne pučke pjesme. Stare napjeve izvodili su članice i članovi Ženskog vokalnog sastava Leluja iz Općine Vinica, Ženske klape Angeluš iz Cestice, Pjevačke skupine amaterskog kulturno-umjetničkog društva „Žensko kazalište“ iz Jesenja, Zbora odraslih Župe sv. Jurja Maruševec, Crkvenog zbora i Sastava Srednje škole u Maruševcu, Tamburaškog sastava Biseri te članice Ženske vokalne skupine Župe svetog Jurja Maruševec, ujedno i organizatorice Adventskog koncerta.

Na kraju koncerta, prije negoli su svi sudionici izveli tradicionalnu Padaj s neba, župnik Župe svetog Jurja Maruševec velečasni Krunoslav Milovec kazao je kako se nada da će Adventski koncert postati tradicija u Maruševcu nakon što završe svi radovi na uređenju crkve.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša izrazivši zadovoljstvo što je velikim interesom za Adventski koncert započeo program Adventa u Općini Maruševec koji se nastavlja Božićnim sajmom idućeg vikenda u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole u Maruševcu zatim Adventom u Jurketincu i na nogometnom igralištu Rudara 47 u Donjem Ladanju te na kraju ispraćajem stare godine na igralištu Gmajna u Čalincu.

Voditeljica ŽVS Župe svetog Jurja Marijana Gašparić zahvalila je svim izvođačima što su se odazvali pozivu i svojom pjesmom dali doprinos koncertu u Maruševcu, kao i građanima na dolasku te podršci koju pružaju domaćim pjevačima čije su glazbene izvedbe bile svojevrsni poklon sugrađanima u predblagdansko vrijeme.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.