Održana godišnja Skupština Udruge za šport i rekreaciju Gmajna Čalinec

OBJAVLJENO 2.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U petak, 1. prosinca ove godine Udruga za šport i rekreaciju Gmajna Čalinec u prostorijama Doma kulture u Čalincu u večernjim satima održala je svoju godišnju sjednicu Skupštine.

Uz članove, Skupštini su se odazvali i predstavnici drugih udruga koje djeluju na području Općine Maruševec, kao i susjednih općina Vinica i Vidovec.

Prema donesenom Dnevnom redu, na Skupštini su predsjednik Udruge Miroslav Možanić i tajnica Udruge  Petra Hrgarek podnijeli izvješća o radu udruge u proteklih godinu dana iz kojih je vidljivo da se Upravni odbor uz podršku članova trudio i proveo zacrtan program rada i aktivnosti, kao i da su za njegovu realizaciju pribavili sredstva iz različitih izvora. Vrijedi spomenuti kako je uz radne akcije i sudjelovanja na sportskim turnirima i kulturnim manifestacijama na području Općine Maruševec i Varaždinske županije, Udruga Gmajna ove godine u Čalincu organizirala stolnoteniski turnir, biciklijadu, tradicionalni odbojkaški turnir i turnir u belotu te kestenijadu.

Predstavljeni su, a potom i jednoglasno usvojeni Plan rada za 2024. godinu, kao i izmjene i dopune Statuta Udruge.

Na Skupštini su domaćinima pozdrave i izraze potpore prenijeli župnik Župe sv. Jurja Krunoslav Milovec, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Maruševec, KUD-a Klaruš Maruševec, Kuburaške udruge Maruševec, Udruge umirovljenika Maruševec, kao i načelnik Općine  Maruševec Mario Klapša.

–Općina Maruševec ponosna je na sve uspjehe i rezultate koje naše udruge postižu, a pritom predstavljaju sinergiju ljudi, volje i ljubavi prema održivom kulturnom, sportskom i društvenom razvoju svog kraja. Isto vrijedi i za Udrugu Gmajna, jednoj od najmlađih u našoj sredini, koja prezentira Čalinec i Općinu Maruševec. Posebno bih istaknuo i pohvalio što u svom radu potičete rekreaciju i stil života u kojem sport ima važnu ulogu. Podrška Općine Maruševec od prvog dana nije izostajala, no zadovoljstvo je i veće što podršku dobivate i od svojih članova bez kojih niti udruge, niti općine, gradovi, županije i na kraju država ne bi postojali. Da bi ste dalje bili tako uspješni, uz ljudski je faktor važna i sportska infrastruktura i veseli me što u zajedničkoj suradnji izvršavamo sve planirane programe, zahvate i ulaganja, rekao je tom prilikom načelnik Klapša čestitajući članovima Udruge Gmajna na realiziranim aktivnostima.

Na Skupštini Udruge Gmajna najavljeno je i tradicionalno druženje na igralištu Gmajna u Čalincu u povodu ispraćaja stare godine 31. prosinca koje počinje u 11 sati, u sklopu programa Adventa u Općini Maruševec.

U neformalnom dijelu Skupštine, članove Udruge Gmajna predstavom su počastile članice Udruge žena Vidovec, a pjesmom članice Ženske vokalne skupine Župe sv. Jurja Maruševec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.