Jako dobar odaziv građana na posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi

OBJAVLJENO 5.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U prostorijama Općine Maruševec danas je provedena posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja.

Akcija je provedena u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, a u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji je pristupilo 47 darivatelja, a prikupljene su 44 doze dragocjene tekućine, potrebne za liječenje bolesnika Opće bolnice Varaždin, čiji su djelatnici iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin obavljali prikupljanje krvi.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Maruševcu priključila su se i dva nova darivatelja, kao i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ističući pritom kako je darivanje krvi jedan od načina da se nesebično darujemo drugima i na jednostavan način spasimo živote.

-Prosinac kao mjesec radosti, slavlja, topline, darivanja, druženja i pomaganja je ujedno i najprikladnije vrijeme za promicanje solidarnosti među ljudima. Nadamo se da će iskustva naših redovitih i novih darivatelja potaknuti i druge na solidarnost, barem u ovo posebno, božićno vrijeme, rekao je tom prilikom načelnik Klapša.

Općina Maruševec poziva sve građane da se pridruže i budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi te da na taj način naprave nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje!

Kalendar akcija dobrovoljnog darivanja krvi možete popratiti na www.crveni-kriz-ivanec.hr!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.