Edukacija za poljoprivrednike - utorak, 12. prosinca od 8 sati

OBJAVLJENO 9.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Edukacija za poljoprivrednike - utorak, 12. prosinca od 8 sati

Edukacija će se održati u utorak, 12. prosinca ove godine u prostorijama Općine Maruševec (Maruševec 6) od 8 do 14 sati.

Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe do kraja ove godine.

Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi do kraja ove godine.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere obvezni su svake godine za koju su prijavili, završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati.

Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike su besplatne.

Pozivamo Vas da na mrežnoj stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede www.savjetodavna.hr, pod Savjetovanja i tečajevi pratite objave održavanja tečajeva u Varaždinskoj  županiji te se prijavite za sudjelovanje na izobrazbi, uživo ili putem webinara.

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni i umanjenja poticaja od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Molimo naše poljoprivredne proizvođače da provjere u svom Agronet zahtjevu koju EKO SHEMU, IAKS MJERU ILI PROIZVODNO VEZANO PLAĆANJE imaju prijavljeno i da nam se prijave za odgovarajuću edukaciju.

Edukacija je namijenjena za korisnike EKO SHEME (A) gdje spadaju intervencije:

31.01. Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina

31.03. Intenzivno održavanje ekološki značajnih površina

31.05. Minimalni udio leguminoza od 20% unutar poljoprivrednih površina

31.06. Konzervacijska poljoprivreda

31.07. Očuvanje travnjaka velike prirodne vrijednosti (TVPV)

32.05. PVP povrće

32.06. PVP za voće

32.09. PVP za sjeme

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.